De initiatiefnemers

Op 15 juli 2020 is ons platform actief geworden. De eerste maanden onder de naam Standfinder en vanaf 1 maart 2021 onder een beter passende Nederlandse naam ‘Lokaalwijzer’. Lokaalwijzer ‘wijst de weg’ naar lokale producten en proberen jou ‘lokaal wijzer’ te maken. Twee vrienden met een overtuiging gingen de uitdaging aan vanuit idealisme. We hebben ons ten doel gesteld om een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van Nederland. Met ons platform willen wij aanbieders van lokale producten actief ondersteunen in de manier waarop online klanten worden bereikt en geënthousiasmeerd tot het kopen van lokale producten. De Nederlandse consument willen wij het gemakkelijk maken om het aanbod in de regio te ontdekken en laten zien hoe leuk het is om lokaal in te kopen.

Die 2 vrienden, dat zijn wij. Hoog tijd om onszelf eens voor te stellen!

Over ons
Robin Dekker
Robin Dekker

Commercieel

Ik doe alles wat met marketing, communicatie en samenwerkingen te maken heeft. Ik blijf in contact met aanbieders, zet promotiecampagnes op, beheer onze Facebookpagina, zoek contact met landelijke en regionale adverteerders en ben continu op zoek naar samenwerkingen die ons kunnen versterken. Samen met Dennis bepaal ik welke doelen wij onszelf stellen met Lokaalwijzer. Wij werken gestructureerd, professioneel en doordacht aan onze plannen. Alleen het allerbeste willen wij de markt aanbieden.

In mijn vrije tijd houd ik ervan de natuur in te trekken. Soms door te wandelen of te hardlopen, maar vaak ook op de racefiets. Tijdens het wielrennen is de grote verscheidenheid van stalletjes langs de weg en boerderijwinkels mij opgevallen. Verder ben ik graag bij familie of vrienden, ontdek ik de wereld met mijn vriendin of lees ik een boek.

 

Mijn Lokaalwijzer reis

Al in 2017 was het mij opgevallen dat een platform met lokaal aangeboden producten een uitkomst zou kunnen zijn. Het gemak waarmee op een platform aanbod in de regio kan worden gevonden was hierbij de belangrijkste factor. Naarmate wij langer bezig zijn met het opbouwen van het platform ben ik meer en meer enthousiast geworden over de positieve beleving die het kopen van lokale producten met zich mee brengt. Het aanbod is echt enorm groot. In iedere regio van het land kunnen de verse boodschappen gemakkelijk ook regionaal gedaan worden. Ik ben ervan overtuigd dat we veel van onze producten regionaal kunnen kopen, zonder nog in de supermarkt te komen. Goed voor jezelf én voor de wereld.

Ik hoop dat we een duurzame verandering teweeg brengen waardoor de Nederlandse consument vaker de regio intrekt om producten te kopen. Daarbij hoop ik ook dat consumenten meer waardering krijgen voor lokale producten, het aankopen hiervan als een positieve ervaring zien en deze ervaring ook delen met de aanbieder. Zo ontstaat een duurzame kringloop waarbij continu de regionale economie ondersteund wordt en Nederland steeds duurzamer wordt.

Dennis Moes
Dennis Moes

IT & Techniek

Naast de ontwikkeling van de strategie van Lokaalwijzer samen met Robin ben ik verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van ons platform welke geheel zelf ontwikkeld is. Ook houd ik mij bezig met de infrastructuur van Lokaalwijzer. Denk hierbij aan het inrichten en onderhouden van de servers en het netwerk. Het werken aan Lokaalwijzer valt goed te combineren met mijn voltijd baan, waarin ik werkzaam ben bij Issys Ict als software developer.

Naast Lokaalwijzer houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met diverse dingen. Zo kijk ik graag series/films, speel ik regelmatig een potje Formule 1 op de Xbox, ben ik niet vies van een biertje met mijn vrienden en sloof ik mij graag uit in de sportschool.

 

Mijn Lokaalwijzer reis

Wij zijn Lokaalwijzer gestart omdat wij het belangrijk vinden dat mensen eenvoudig lokaal aangeboden producten kunnen vinden. Veel mensen zijn niet erg op de hoogte wat er om de hoek voor producten worden aangeboden wat natuurlijk erg jammer is. In het kader van de duurzaamheid geloven wij dat men beter (biologische) producten kan eten die lokaal worden geproduceerd of geteeld. Deze producten zijn erg vers en het voordeel is ook dat er geen vrachtwagens nodig zijn om de producten aan te leveren. Het regionaal aanbod bestaat uit kwalitatief goede en verse producten vaak tegen een lagere prijs dan bij de supermarkt. Zelf zou ik het mooi vinden als de aanbieder ook een publieke waardering kan ontvangen van zijn/haar klanten. Via ons platform willen wij dan ook consumenten en producenten dichter bij elkaar brengen waardoor de eventuele aankopen direct bij de bron vandaan komen zonder tussenkomst van derde partijen.

Met Lokaalwijzer willen we een groot (het liefst natuurlijk het grootste) platform worden van Nederland waarbij het platform ook daadwerkelijk een verrijking en van toegevoegde waarde is voor zowel de aanbieder als de consument.

Samenwerkingen & helpen

Er zijn in Nederland veel duurzame initiatieven met elk een eigen en unieke insteek. Hier zijn wij enorm trots op! Toch geloven wij dat de grootste veranderingen plaatsvinden door samenwerkingen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze missie niet alleen zullen volbrengen. Nederland maken wij alleen duurzamer als wij het samen met anderen doen. Andere mensen en andere organisaties. Daarom doen wij continu handreikingen om samen te werken en vragen wij om hulp.

Wij bedanken iedereen die ideeën of tips heeft voor Lokaalwijzer, iedereen die ons een handreiking doet om te helpen of om samen te werken. Iedereen die zich voor Lokaalwijzer en de lokale producten van Nederland inzet.

Hierbij willen wij Avelien speciaal bedanken, zij zet zich dag en nacht vrijwillig in om Lokaalwijzer naar een volgend niveau te brengen

Wil jij met ons samenwerken als organisatie? Of wil jij je ook vrijwillig inzettten en helpen in onze missie? Of heb je een tip of idee? Neem contact met ons op via het contactformulier.